VERİ SORUMLUSU

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) olarak kişisel verilerinizin güvenliği ve gizliliği hususlarına azami önem vermekteyiz. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında “Veri Sorumlusu” sıfatıyla hareket ederek; kişisel verilerin toplanması, muhafazası, işlenmesi, mevzuata uygun olarak aktarımı, ne kadar süreyle saklanacağı, veri sahiplerinin hakları vb. gibi sorumlulukların mevzuat hükümleri çerçevesinde uygulandığını aydınlatmak üzere işbu bilgilendirme metni hazırlanmıştır.

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMASI, İŞLENMESİ, İŞLEME AMAÇ VE ARAÇLARI

TÜBİTAK, faaliyetlerini sürdürebilmek ve KVKK ile ilgili sair kanun ve mevzuatlar tarafından öngörülen esas ve usuller doğrultusunda kişisel verileri işleyebilmektedir. Paydaşlarımıza ilişkin kişisel veriler gerek doğrudan gerekse de dolaylı yöntemlerle TÜBİTAK birimleri, internet sitesi, sosyal medya vb. araçlarla yazılı, sözlü veya elektronik şekilde toplanabilir. Bu kapsamda ufuk2020.org.tr adresine kayıt olma aşamasında toplancak veriler aşağıda verilmektedir.

  • Kullanıcı Adı:
  • E-posta Adresi:
  • İsim:
  • Soyisim:
  • Kuruluş Türü:
  • Kuruluş İsmi:
  • Ülkeler:
  • Telefon:
  • Newsletter (Bülten) Seçimi

KVKK kapsamında elde edilen bu kişisel veriler aşağıda yer verilen amaçlarla işlenebilmektedir:

  • TÜBİTAK kuruluş kanununda yazılan amaçlarına uygun olarak Avrupa Birliği Çerçeve Programları koordinasyon faaliyetlerinin sürdürülmesi
  • Kamu kurum ve kuruluşlarından ve ilgili paydaşlardan gelen bilgi ve diğer taleplerin zamanında karşılanabilmesi
  • Sözleşmesel ve yasal yükümlülüklerin duyurulması
  • Destek ve Ödül işlerinin duyurulması
  • Hukuki işlemlerin ve hukuki süreçlerin duyurulması
  • Ziyaretçi ve toplantı katılımcıları ile ilgili süreçlerde koordinasyonun sağlanması
  • Verilen destek ve hizmetlerin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi
  • Duyuru bültenlerinin ilgili kullanıcılara sınıflandırılarak iletilmesi
  • Avrupa Çerçeve Programları kapsamında işlemlerin takibi amacıyla kullanıcı ile haber paylaşılması
  • Avrupa Çerçeve Programları kapsamında tematik ilgi düzeyinin belirlenmesi
  • Her türlü kanal aracılığıyla kurum paydaşları ve ziyaretçileri tarafından iletilecek öneri/dilek/şikâyet ve taleplerin değerlendirilebilmesi, cevaplandırılabilmesi ve bildirimler uyarınca iyileştirme çalışmalarının yapılabilmesi

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLAMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ Kanun’un 5. ve 6. Maddelerinde ifade edilen;

  • İlgili kişinin açık rızasının alınması zorunlu hallerde açık rızasına,
  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması vb. durumlarına ve Cumhurbaşkanlığı’nın 4 Sayılı Kararnamesi’nin 234. Maddesinin (t) fıkrası ile verilen görev ve yetkiye istinaden;

TÜBİTAK ile iletişime geçilmesi ve/veya hukuki ilişkinin kurulması esnasında ve söz konusu ilişkinin devamı süresince ilgili kişilerden, TÜBİTAK ile işbirliği yapılan ya da sözleşme 2 / 3 ilişkisinin bulunduğu çözüm ortakları dâhil olmak üzere üçüncü kişilerden ve yasal mercilerden olmak kaydıyla çağrı merkezi, kamera ve ses kaydı, başvuru formları, web siteleri üyelik ve iletişim formları, internet, mobil uygulamalar, web siteleri, e-bülten kayıt formları, çerezler, sosyal medya ve diğer kamuya açık mecralar veya düzenlenen eğitimler, toplantılar, organizasyonlar ve benzeri etkinlikler aracılığıyla Kanun’un 5, 6 ve 8. madde hükümlerinde öngörülen çerçevede kişisel veriler toplamaktadır. Bu yöntemlerle toplanan kişisel veriler Kanun’un kişisel verilerin ve özel nitelikli kişisel verilerin işlenme şartları çerçevesinde, işbu metnin 2. maddesinde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARIMI

Toplanan kişisel verilerin yurtiçine ve yurtdışına aktarımı durumunda TÜBİTAK, Kanun’un 8. ve 9. Maddelerinde tanımlı hükümlere uygun hareket eder. Bu veriler, TÜBİTAK’ın hizmetlerini daha etkin yürütebilmesi ve hukuki şartları yerine getirebilmesi için zorunlu hallerde ilgili kanun, mevzuat ve protokoller kapsamında yurt içindeki yetkili kamu kurum ve kuruluşları, kolluk kuvvetleri, mahkemeler ve icra müdürlükleri, kanunen yetkili özel hukuk kişileri, ilişkili olunan üçüncü taraf gerçek ve tüzel kişiler, hizmet sağlayıcı firmalar ve yetkilileri, proje ortakları, tedarikçiler ve destek hizmeti sağlayıcılar ile paylaşılabilecektir.

KİŞİSEL VERİSİ İŞLENEN İLGİLİ KİŞİNİN KVKK KAPSAMINDAKİ HAKLARI Kanun’un 11. maddesi uyarınca TÜBİTAK’a başvuran ilgili kişiler;

  • Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Amaç, süre ve meşruiyet prensipleri dahilinde değerlendirilmek üzere kişisel verilerinin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde silinmesini, yok edilmesini ya da anonim hale getirilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen kişisel verilerinin otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi durumunda aleyhlerine bir sonucun ortaya çıkması halinde bu sonuca itiraz etme,
  • Kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi ve bu sebeple zarara uğranması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

TALEPLERİNİZ İÇİN İLETİŞİME GEÇMEK İSTERSENİZ

KVKK’nın “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre kimlik bilgilerini tespit edici belgeleri de ekleyerek TÜBİTAK Tunus Caddesi No:80 06100 Kavaklıdere / Ankara adresine bizzat iletebilir veya tubitak.baskanlik@tubitak.hs03.kep.tr adresine güvenli elektronik imzalı gönderebilirsiniz. İlgili Kişi, yukarıda belirtilen hakları kullanmak için yapılacak başvuruda talep edilen husus açık ve anlaşılır şekilde belirtmelidir. Başvuruya ilişkin bilgi ve belgelerin başvuruya eklenmesi gerekmektedir. 3 / 3 Bu kapsamda yapılacak olan başvurular tarafımızdan yapılacak kimlik doğrulamasını takiben kabul edilecek olup haklarınıza ilişkin taleplerinizi, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içerisinde sonuçlandıracaktır. Başvuruya yazılı ya da CD, flash bellek gibi kayıt ortamları vasıtasıyla cevap verilmesi durumunda “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ”in 7. Maddesinde yer alan işlem ücreti alınabilecektir. TÜBİTAK’a aşağıda yer verilen iletişim bilgileri aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Başkanlık Adres:  TÜBİTAK Tunus Caddesi No:80 06100 Kavaklıdere / Ankara

Telefon: 0312 468 5300

Faks: 0 312 427 6817

Email: kvkk@tubitak.gov.tr

Web Adresi: www.tubitak.gov.tr